Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Τα ανακατασκευασμένα είδη πληροφορικής καλύπτονται από εγγύηση;
Α: Όλα τα ανακατασκευασμένα είδη πληροφορικής που προσφέρουμε καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας, καθώς προέρχονται από τις ποιοτικότερες πιστοποιημένες (ISO 9001, ADISA) εταιρίες του χώρου. Σε κάθε περίπτωση η Rethink καλύπτει το σύνολο των προϊόντων που προσφέρει από τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Ε: Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αναγομωμένα/ανακατασκευασμένα μελάνια και έχω απογοητευτεί από την ποιότητα. Γιατί να δοκιμάσω Rethink;
Α: Η προσφορά στην αγορά είναι τεράστια και με σημαντικές διαφορές σε τιμές. Δυστυχώς η επιλογή με βάση αποκλειστικά την χαμηλότερη τιμή οδηγεί σε επιλογές που πολλές φορές δεν ικανοποιούν. Στη Rethink έχουμε πελάτες που είναι μαζί μας από την ίδρυση της εταιρίας ακριβώς για αυτόν τον λόγο: γιατί δεν τους έχουμε απογοητεύσει ποτέ σε ποιότητα. Οι αυστηρή προσήλωσή μας στην τυποποίηση αποδίδει καρπούς σε κάθε αναλώσιμο. Δοκιμάστε μας και δεν θα το μετανιώσετε!

Ε: Τι θα πει ανακατασκευή και τι διαφέρει από την ‘αναγόμωση’;
Α: Με τον όρο ανακατασκευή αναφερόμαστε στην διαδικασία εκείνη κατά την οποία ένα αναλώσιμο εκτυπωτή (laser ή inkjet) επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση με τον ποιοτικότερο δυνατό τρόπο (γεμίζεται και αντικαθιστώνται όλα τα μέρη που έχουν φθορά). Με τον όρο αναγόμωση αναφερόμαστε συνήθως σε πρακτικές απλού ‘γεμίσματος’, χωρίς ποιοτικό έλεγχο και χωρίς καμία εγγύηση καλής λειτουργίας, διαδικασία που δυστυχώς ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται από πολλούς του χώρου.

Ε:  Τα ανακατασκευασμένα αναλώσιμα διαρκούν όσο και τα γνήσια;
Α: Τα ποιοτικά ναι. Στη Rethink χρησιμοποιούμε πάντα ποσότητες toner που έρχονται κατευθείαν συσκευασμένες από το εξωτερικό έτσι ώστε να παράγουν τον αριθμό σελίδων (Yield) που αντιστοιχεί και στο γνήσιο αναλώσιμο και ποτέ λιγότερο. Για την ακρίβεια σε πολλές περιπτώσεις οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται έχουν σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερο yield έως και 20%.  Επίσης, στα αναλώσιμα Inkjet, γίνεται πλήρωση σε περιβάλλον ‘βαθέως κενού’, διαδικασία που διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες στο εσωτερικό του cartridge (πράγμα που οδηγεί σε ξαφνική διακοπή λειτουργίας του αναλωσίμου, ακόμη και αν είναι γεμάτο μελάνι).

Ε: Σε εκτυπωτή που είναι σε εγγύηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανακατασκευασμένα αναλώσιμα;
Α: Σαφώς ναι! Ο ισχυρισμός ότι η χρήση ανακατασκευασμένων αναλωσίμων ακυρώνει την εγγύηση κάποιου εκτυπωτή είναι τεχνικά και νομικά παντελώς αβάσιμος! Και αυτό γιατί:
1. Ένα αναλώσιμο, γνήσιο ή ανακατασκευασμένο μπορεί μόνο στις παρακάτω πολύ ακραίες περιπτώσεις να προκαλέσει βλάβη σε εκτυπωτή:
   a. Να μπλοκάρει τα γρανάζι του εκτυπωτή (laser) και έτσι να προκληθεί βλάβη. Αυτό είναι ακόμη και για τα φτηνότερα αναλώσιμα της αγοράς απίθανο, καθώς προϋποθέτει απόλυτη άγνοια των βασικότερων αρχών ανακατασκευής. Στη Rethink και στα 10 χρόνια της λειτουργίας μας δεν έχει υπάρξει ποτέ σχετικός ισχυρισμός από πελάτη. 
   b. Να ‘χυθεί’ toner ή μελάνι μέσα στον εκτυπωτή. Αυτό επίσης προϋποθέτει αναλώσιμο σπασμένο (συνήθως κατά τη μεταφορά, για αυτό και τα αναλώσιμα της Rethink συσκευάζονται σε airbags, όπως ακριβώς τα γνήσια) ή με ακραία ανεύθυνο τρόπο ανακατασκευασμένο. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για βλάβη αλλά για την (δυσάρεστη) πραγματικότητα ενός λερωμένου εκτυπωτή. Επίσης, αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά τόσο σε ανακατασκευασμένα όσο και σε γνήσια αναλώσιμα όταν σφηνώσει κάτι (κομμάτι χαρτί, συνδετήρας κλπ) στο σημείο ανάμεσα στο Drum (το γυαλιστερό ανταλλακτικό στο κάτω μέρος του αναλωσίμου) και στο υπόλοιπο αναλώσιμο (πράγμα που προφανώς δεν προκαλεί το ανακατασκευασμένο αναλώσιμο).