Ιστορικό - Στελέχη - Συνεργασίες

Ιστορικό - Στελέχη - Συνεργασίες

Η Rethink ξεκίνησε το Μάιο του 2002 ως επιχειρηματική μονάδα της ATS Πληροφορική ΑΕ, εταιρία με με σημαντική παρουσία στον χώρο της Πληροφορικής Πανελλαδικά, από τον Χαράλαμπο Μιχελάκη (Phd, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΑΠΘ) και τον Αλέξανδρο Λιούμπη (Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, Msc in Innovation Management). Το 2002 οι εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ανακατασκευής αναλωσίμων ήταν ελάχιστες και σχεδόν στο σύνολό τους υιοθετούσαν ερασιτεχνικές τεχνικές προσεγγίσεις (αναγόμωσης). Η Rethink είχε από την αρχή σαν βασική προτεραιότητα να προσφέρει προϊόντα με την απαιτούμενη ποιότητα για επαγγελματική χρήση. Στόχος ήταν να προσφέρει στους πελάτες της μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη χρήση ‘γνησίων’ αναλωσίμων εκτυπωτών, με σημαντική μείωση του κόστους εκτύπωσης. Για το σκοπό αυτό τα στελέχη της εταιρίας επισκέφτηκαν τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου στην Αμερική και στην Ευρώπη, απέκτησαν τεχνογνωσία και εγκαινίασαν συνεργασίες τόσο με εταιρίες κατασκευής εξοπλισμού όσο και με τις ποιοτικότερες εταιρίες παραγωγής πρώτων υλών στον κόσμο. Μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να επενδύουμε συνεχώς σε νέο εξοπλισμό αλλά και να αναζητούμε νέες συνεργασίες και τεχνικές λύσεις (R&D) με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας.

 

Ταυτόχρονα προφανείς ήταν οι παράλληλοι εταιρικοί στόχοι της προσφοράς ‘πράσινων προϊόντων’, καθώς τα ανακατασκευασμένα αναλώσιμα είναι προϊόντα που προέρχονται από ‘ανακύκλωση’ έχοντας αποτρέψει την απόρριψη των κενών αναλωσίμων στη χωματερή, αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση του Ισοζυγίου Τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, καθώς μειώνουν τις εισαγωγές (γνησίων προϊόντων).

 

Από το 2005 αποτελεί αυτόνομη εταιρία (Rethink A.E.B.E.) με αποκλειστικό αντικείμενο την Ανακατασκευή Aναλωσίμων Εκτυπωτών.

 

Η Rethink A.E.B.E. έχει συνεργασίες στο σύνολο του Ελλαδικού χώρου, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πελάτες τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ / ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΝ.ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΝ.ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝ.ΝΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΕΝ.ΝΟΣ.ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΓΕΝ.ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣ.ΜΕΤΑΞΑ

DEMO A.B.E.E.

KUEHNE NAGEL A.E.

ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

SEVEN VIDEO GROUP

ΑΠΟΚΕΝΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ